autor:

Andra_Simona

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de peste

Autor: Andra_Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andra_Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2013

Ingrediente
Amestec de peste: caras, stiuca, biban, lin, somn, 3 rosii, 2 ardei grasi - unul verde, unul rosu,1 kg cartofi,1 ceapa mai mare sau 2 mici, o legatura de leustean, otet si sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

In functie de cat peste ai, alegi vasul in care prepari borsul. Cureti ceapa si o tai mai mare decat ai taia la o ciorba normala, ardeiul cubulete, rosiile se oparesc si le decojim. Daca nu avem rosii proaspete, putem folosi rosii in suc propriu sau suc de rosii. Umplem vasul cu apa cam pe jumatate, adaugam ceapa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi cartoful. Cand e aproape gata cartoful, adaugam ardeiul si rosiile. Reducem focul in momentul in care rosiile au facut spuma si adaugam pestele curatat si taiat dupa preferinte. Lasam la foc mic pana pestele isi schimba culoarea. Adaugam sarea si otetul dupa gust si mai lasam 5 min. Leusteanul tocat marunt se adauga dupa ce am oprit focul. Se serveste cu mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de peste cu bulion

Bors de peste cu bulion

Bucatile de peste se curata si se spala bine. Zarzavatul se spala si se dau pe razatoarea mare mai

10 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post
Bors de peste

Bors de peste

Borsul de peste este bun si racoritor, plin de legume si sanatos! De regula, atunci cind pregatesc

19 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Amestec de peste: caras
  • stiuca
  • biban
  • lin
  • somn
  • 3 rosii
  • 2 ardei grasi - unul verde
  • unul rosu,1 kg cartofi,1 ceapa mai mare sau 2 mici
  • o legatura de leustean
  • otet si sare dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oua