Bors de primavara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors de primavara

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 leg.ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 leg.loboda rosie
  • 2 leg.stevie
  • 1 dovlecel mic
  • 2 leg.patrunjel
  • 2 leg.leustean
  • 10 oua de prepelita sau mai putine de gaina
  • 1 cana sos de rosii
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 2 linguri orez
  • 1 l de bors
  • 20 ml ulei
  • sare
  • 1tija de telina

Mod de preparare

In oala cu ulei se calesc ceapa, ardeiul gras si tija de telina taiate cubulete, se adauga morcovul si dovlecelul rase, cartofii curatati, spalati si taiati tot cubulete, verdeata (mai putin leusteanul) taiata fin si sosul de rosii. Se amesteca bine, iar dupa 3-4 min se adauga 4 cani cu apa,1 lingurita cu sare si se lasa la fiert cu capac la foc moderat 30-40 minute.

Dupa ce cartofii sunt fierti, se adauga orezul, borsul fiert separat, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul taiat marunt, iar cand incepe sa fiarba, se adauga cu grija ouale sparte intr-un bol. Dupa ce s-au intarit, se opreste focul si se serveste cu ceapa verde, dar cel mai bun se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise