autor:

Camelia Grosu

» » Borsuri si Ciorbe

Bors din carne de porc cu oase date la fum

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
-1kg carne de porc cu oase date la fum, -1 praz, -1 morcov, -o bucata de telina, -2 linguri cu varf de pasta de ardei, -500ml suc de rosii, -bors, -200g mazare, -leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in apa rece si cand fierbe se ia spuma pe care o face cu o paleta. O lasam sa fiarba cam 20 de minute dupa care punem morcovul, telina si prazul. Cand sunt aproape fierte punem mazarea si o lasam sa fiarba. Cand este fiarta punem pasta de ardei si sucul de rosii si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care punem borsul si-l lasam sa fiarba. Stingem ciorba si punem leusteanul uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din carne de porc cu oase date la fum" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de limba

Ciorba de limba

Se spala limba si tine in apa rece ca sa iasa sangele, apoi se pune la fiert in 4 litri de apa rece

20 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA CU PERISOARE   SI  ZEAMA DE VARZA

CIORBA CU PERISOARE SI ZEAMA DE VARZA

Carnea tocata se framanta bine cu 2-3 linguri de apa rece si 2 linguri de ulei. Procedand astfel

24 voturi    6 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Tare bun trebuie sa fie!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Tare bine mai arata ...trebuie sa fie o bunatate...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Cred ca este tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -1kg carne de porc cu oase date la fum
  • -1 praz
  • -1 morcov
  • -o bucata de telina
  • -2 linguri cu varf de pasta de ardei
  • -500ml suc de rosii
  • -bors
  • -200g mazare
  • -leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Alexandrina (Chef de cuisine)

Tare bun trebuie sa fie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de loboda