autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Bors din ciuperci pleurotus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
500g ciuperci Pleurotus, 3 morcovi, 3 radacini patrunjel, 1 ceapa, 1 gogosar, 1 capatana usturoi, 2 galbenusuri, 150 ml smantana, patrunjel verde, 500 ml bors, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Ciupercile spalate se taie felii subtiri.
Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga.
Morcovii si gogosarul se inabusa in doua linguri cu ulei in oala de ciorba. Adaugam apoi toate legumele , apa necesara sare si piper. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la ciorba.
Lasam sa fiarba bine toate legumele.
Galbenusurile le amestecam cu smantana si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.Amestecam pina se omogenizeaza bine.
Borsul dat in clocot separat il adaugam la ciorba, lasam sa mai dea cateva clocote impreuna apoi stingem focul. Rasturnam si compozitia din galbenususri si smantana peste borsul fiert.
Deasupra se presara patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Zama acra din spinare de porc afumata

Zama acra din spinare de porc afumata

Aceasta reteta e veche de cand lumea .E o ciorba consistenta si in acelasi timp racoroasa.E o ciorba

7 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Buna, buna...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    foarte bun

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Buna, buna...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de burta