autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Bors din ciuperci pleurotus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
500g ciuperci Pleurotus, 3 morcovi, 3 radacini patrunjel, 1 ceapa, 1 gogosar, 1 capatana usturoi, 2 galbenusuri, 150 ml smantana, patrunjel verde, 500 ml bors, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Ciupercile spalate se taie felii subtiri.
Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga.
Morcovii si gogosarul se inabusa in doua linguri cu ulei in oala de ciorba. Adaugam apoi toate legumele , apa necesara sare si piper. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la ciorba.
Lasam sa fiarba bine toate legumele.
Galbenusurile le amestecam cu smantana si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.Amestecam pina se omogenizeaza bine.
Borsul dat in clocot separat il adaugam la ciorba, lasam sa mai dea cateva clocote impreuna apoi stingem focul. Rasturnam si compozitia din galbenususri si smantana peste borsul fiert.
Deasupra se presara patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Borşul vecinei Silvia

Borşul vecinei Silvia

Spală bine borcanul. Pune la fiert apa într-o cratiţă împreună cu frunzele de vişin şi lasă

13 voturi    3 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de gulii

Ciorba ardeleneasca de gulii

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2

28 voturi    3 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Buna, buna...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    foarte bun

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Buna, buna...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBĂ DE PEŞTE PREPARATĂ PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER