Bounty!

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
ridicata
Bounty!

Ingrediente

  • - 250 gr unt
  • - 250 gr nuca de cocos
  • -100 ml smantana lichida de buna calitate
  • -150gr zahar(eu am pus doar 100 gr si a iesit perfect)
  • - un strop de sare
  • - 2 picaturi de esenta migdale
  •  

Mod de preparare

Se taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi zaharul si sarea(zaharul poate fi si pudra), se pune vasul la bain-marie,pana se topesc ingredientele, cand amestecul incepe sa fiarba se mai lasa 5 min, apoi se trage de pe foc si se lasa la racit putin.se adauga cocosul si esenta de migdale si se amesteca bine, se pune folie de plastic in forma dorita, si se aseaza compozitia ,eu am pus intai jumatate am presarat fulgi migdale putin trase in cuptor si apoi cealalta jumatate.asta doar optional ,migdalele accentueaza gustul parfumat al cocosului., si se pune vasul la frigi peste noapte.
A doua zi se rastoarna si se taie cuburi sau in forma dorita.eu am ales sa fac marginile rotunde, pt ca aveau o forma neregulata.dar am lasat si asa...sunt foarte aspectioase .oricum.
intre timp se pregateste sosul de ciocolata:
300 gr ciocolata de buna calitate(eu am folosit amaruie)
2 -3 linguri de ulei, se pun ingredientele pe bain-marie pana se topeste ciocolata si se lasa la temp. camerei sa se raceasca bine-bine,mestecand din cand in cand.
abia apoi se trec patratele de cocos prin cioco, ajutandu-va de 2 furculite scufundati bucatile de cocos in ciocolata, ciocolata fiind la temp camerei ,se vor usca imediat.de se intareste cioco prea tare mai puneti innapoi pe aburi, apoi puneti-le direct pe hartie de copt si decorati cum va place. Sunt foarte bune,dupa gustul meu, si va doresc sa incercati .
 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise