Se taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi zaharul si sarea(zaharul poate fi si pudra), se pune vasul la bain-marie,pana se topesc ingredientele, cand amestecul incepe sa fiarba se mai lasa 5 min, apoi se trage de pe foc si se lasa la racit putin.se adauga cocosul si esenta de migdale si se amesteca bine, se pune folie de plastic in forma dorita, si se aseaza compozitia ,eu am pus intai jumatate am presarat fulgi migdale putin trase in cuptor si apoi cealalta jumatate.asta doar optional ,migdalele accentueaza gustul parfumat al cocosului., si se pune vasul la frigi peste noapte.
A doua zi se rastoarna si se taie cuburi sau in forma dorita.eu am ales sa fac marginile rotunde, pt ca aveau o forma neregulata.dar am lasat si asa...sunt foarte aspectioase .oricum.
intre timp se pregateste sosul de ciocolata:
300 gr ciocolata de buna calitate(eu am folosit amaruie)
2 -3 linguri de ulei, se pun ingredientele pe bain-marie pana se topeste ciocolata si se lasa la temp. camerei sa se raceasca bine-bine,mestecand din cand in cand.
abia apoi se trec patratele de cocos prin cioco, ajutandu-va de 2 furculite scufundati bucatile de cocos in ciocolata, ciocolata fiind la temp camerei ,se vor usca imediat.de se intareste cioco prea tare mai puneti innapoi pe aburi, apoi puneti-le direct pe hartie de copt si decorati cum va place. Sunt foarte bune,dupa gustul meu, si va doresc sa incercati .
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii