Reţeta este pentru 20 de brioşe.
Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici şi se topeşte la foc mic,se adaugă untul şi laptele,se amestecă,după se adaugă gălbenuşul şi iar se amestecă bine. Când s-a format o cremă omogenă vasul se înlatură de pe foc şi se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei. Făina se amestecă cu praful de copt şi se adauga "în ploaie" peste compoziţia de ciocolată, amestecând cu un tel. Între timp cuptorul se încălzeşte la temperatura de 220 grade C timp de 15 minute. Pentru a nu tapeta tava cu făină sau unt punem hârtie de copt şi peste aşezăm formele de brioşe. Compoziţia se toarnă în forme cu ajutorul unei linguri şi se bagă în cuptorul preîncălzit. Se coc timp de 25-30 de minute la temperatura de 180 de grade C.
Pentru glazură :
Ciocolata se topeşte într-un vas la bain-marie. După se adaugă untul şi esenţa de rom. Se lasă la răcit puţin,după se adaugă peste brioşele scoase din cuptor. Pentru decor am folosit bombonele colorate.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii