Briose dulci din foieta

Timp pregatire
63 minute
Complexitate
redusa
Briose dulci din foieta

Ingrediente

  • 400gr faina
  • 200gr unt la temperatura camerei
  • 100ml apa rece
  • 2 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • dulceata/gem (de care vreti voi - eu am folosit dulceata de cirese facuta in casa)
  • amidon

Mod de preparare

Se framanta un aluat de foietaj astfel: se cerne faina cu un praf de sare, se adauga untul taiat cbulete, praful de sare si apa rece si se framanta circa 5 min sa se incorporeze toate ingredientele. Acest aluat trebuie lasat la rece cel putin 2-3 ore (se poate face si cu o seara inainte).

Se scoate aluatul de la rece si se intinde intr-o foaie (procedura trebuie sa fie cat mai rapida, caci altfel se moaie prea tare aluatul). Cu un pahar am decupat cercuri pe care le-am asezat in tava de briose, am presarat amidon, am pus dulceata si am facut capac din alte cercuri, presand marginile cu degetele, sa se lipeasca.

Am intepat din loc in loc cu furculita si am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 45 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise