Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom. Le lasam pana cand acestea se inmoaie. Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot. Cand incepe sa fiarba, adaugam macaroanele si lasam la fiert circa 8 min., dupa care punem pastele la scurs intr-o strecuratoare.
Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas punem pe rand branza de vaci, smantana, galbenusurile, zaharul brun, laptele, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele impreuna cu esenta de rom in care au stat. Amestecam pentru o buna omogenizare dupa care adaugam macaroanele. Amestecam bine astfel incat macaroanele sa se incorporeze in compozitia de mai sus.
Ungem un vas cu unt si turnam compozitia in el. Mixam albusurile cu zaharul tos circa 7-8 min dupa care turnam deasupra budincii. Dam la cuptor pentru circa 15 min la 180 grade.
Scoatem budinca din cuptor si o putem servi atat calda cat si rece, simpla sau acompaniata de dulceata, fructe, sirop.
Pofta buna!
Reteta pregatita de Maria @www.mmihalache.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii