Ingrediente
Ingredientele mele:, * 3 oua intregi + 2 albusuri (ramase de la alta reteta) - in loc de 4 oua cum zice reteta, * 4 linguri de zahar, * 10 linguri de gris (cu numai 7 linguri mi s-a parut prea subtire "aluatul"), * 1 lingurita praf de copt, * 1 plic zahar vanilat Bourbon, * pentru insiropat: 500 ml lapte + 2 linguri zahar + 1 lingura esenta de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
22 voturi
Mod de preparare
- in spuma de albusuri am adaugat cu grija amestecul de mai sus; aluatul mi s-a parut foarte subtire asa ca am mai pus 3 linguri de gris. (probabil daca punem 4 oua asa cum scrie in reteta, aluatul ar fi avut consistenta corecta)
- am turnat aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
- am dat la cuptor pt 25-30 min la foc mediu. (am testat cu scobitoare si era coapta)
- am lasat sa se racoreasca vreo 10 min, apoi am turnat laptele caldut (amestecat cu zahar si esenta de vanilie). prajitura a \"inghitit\" tot laptele :D
Sursa: http://casutalaurei.blogspot.com/
Dorina Dobrica , 14 ianuarie 2014
FOARTE BNA O FAC SI EU
Angela Pavel , 09 ianuarie 2014
ADORABILA si usor de pregatit.imi place .
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013
delicios !
zbiggi (Chef de cuisine) , 06 august 2010
Mersi ca mi-ati adus aminte de ea! :D
vio (Chef de cuisine) , 06 august 2010
foarte bun tare demult nu am facut
corina (Maestru bucatar) , 06 august 2010
O STIU DIN COPILARIE SI DIN PACATE PREA PUTINA LUME O MAI FACE . ESTE SUPER DELICIOASA. PROMIT SA O INCERC SI EU , ACUM CA AM GASIT RETETA.
Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
este buna
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
ce buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010
Simplu,rapid si tare gustos...
zbiggi (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
mii de scuze :( GRIS trebuia sa scriu si in reteta. nu stiu de ce tot am scris pesmet.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
zbiggi e buna budinca, desigur.
franceza (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010
eu am facut ceva asemanator,dar am folosit in loc de lapte,un sirop de zeama de lamaie si zahar;cred ca ideea ta e mai potrivita pentru o budinca.Felicitari!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010
La ingrediente scrie gris, in reteta, pesmet. Eu cred ca este corect gris. Buna reteta!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010
Delicioasa