autor:

autor

» » Retete cu paste de la bloggeri

Budinca de taitei cu branza dulce si stafide pe pat de foi de placinta

    Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Ingrediente
200 g foi de placinta, 150 g fidea de casa Hutton, 500 g branza de vaci, proaspata, 3 oua, 100 ml smantana, 100 g stafide, esenta rom, 50 g unt topit, 5 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de la o lamaie, 1 galbenus pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Stafidele le punem la hidratat in apa cu esenta de rom, pentru o jumatate de ora. Taiteii ii fierbem in apa cu sare 1-2 minute cum se specifica pe punga, ii scurgem apoi si ii dam sub un jet de apa rece. Ii lasam sa se raceasca putin, in apa.



Branza o frecam bine cu galbenusurile, untul topit, smantana si zaharul pudra, apoi adaugam coaja de lamaie si stafidele hidratate. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pina cand se intaresc, adaugam zaharul pudra si mixam din nou pina se intaresc iar.



Amestecam albusurile cu branza incet prin rasturnare si adaugam taiteii bine scursi. Amestecam. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, pune jumatate din foile de placinta, unse cu putin unt topit, adaugam peste ele putin pesmet , apoi umplutura de branza cu taitei, o nivelam si deasupra punem celelalte foi de placinta.



Ungem foile cu galbenus deasupra si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , cam pentru o ora , pina se rumeneste deasupra. Scoatem tava si lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra deasupra si portionam.



Pofta mare sa aveti !



Reteta pregatita de Sidy @www.sidyskitchen.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de taitei cu branza dulce si stafide pe pat de foi de placinta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu paste de la bloggeri
Paste cu mozzarella si masline

Paste cu mozzarella si masline

Si o ultima reteta ce vreau sa o prezint cu paste delicioase de la Hutton in campania organizata

1 vot    1 comentariu
25 min
Retete cu paste de la bloggeri
Paste cu ragu

Paste cu ragu

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 4 linguri ulei de masline pana cand se inmoaie, apoi

6 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete cu paste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 g foi de placinta
  • 150 g fidea de casa Hutton
  • 500 g branza de vaci
  • proaspata
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g stafide
  • esenta rom
  • 50 g unt topit
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1 galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Retete cu paste de la bloggeri

Paste cu dovlecei Paste cu dovlecei

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Paste cu sos de ciuperci galbiori Paste cu sos de ciuperci galbiori

In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se scoate; se adauga apoi ceapa tocata

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu dovlecei