Bulion fara conservant! Reteta usoara si sanatoasa

Profita de gustul rosiilor romanesti si prepara aceasta reteta de bulion fara conservant! Te vei bucura toata iarna de gustul natural al bulionului de casa facut din rosii gustoase romanesti!

Timp pregatire
330 minute
Complexitate
redusa
Bulion fara conservant! Reteta usoara si sanatoasa

Ingrediente

  • 20 kg rosii bine coapte
  • 500 g zahar
  • 100 g sare
  • cateva frunze de telina
  • optional 1 plic pikant fix dulce sau iute

Mod de preparare

Spalati sticlele si puneti-le la scurs cu gura in jos.

Rosiile bine spalate se taie bucati mari, se inlatura cotoarele si partile vatamate si se dau prin masina de rosii. Ce ramane se mai da o data prin masina.

Puneti bulionul la fiert, amestecand cand clocoteste, cu o lingura de lemn. Adaugati zahar si sare dupa gust (cine doreste un gust deosebit poate adauga si pikant fix) si fierbeti in bulion un manunchi de frunze de telina pentru aroma, apoi le indepartati. Fierbeti la foc mic cam 1 ora sau mai mult, daca vreti sa fie mai gros.

Puneti sticlele intr-o cratita sau tava mai adanca, turnati apa si puneti-o pe aragaz, la foc mic. Cand se infierbanta sticlele, turnati in ele bulionul clocotit, cu palnia si polonicul. Umpleti cat mai bine sticlele, apoi puneti capacele si strangeti-le foarte bine luand fiecare sticla cu un prosop de bucatarie mai gros. Duceti sticlele cu tot cu tava in care stau in locul unde le puneti la sterilizat. Scoateti-le din tava si asezati-le bine acoperite, unde le lasati pana a doua zi. Procedati la fel cu toate sticlele, pana se termina, avand grija sa astupati de fiecare data ca sa nu se raceasca.

Dupa ce se racesc, puneti-le in camara. Eu folosesc sticle de diferite capacitati, de 200, 330 si 500 ml.

Această rețetă simplă și delicioasă de bulion de roșii este pregătită în doar câțiva pași și va transforma gustările și mesele dvs. în adevărate experiențe culinare. Încercați acest bulion versatil în diferite preparate și savurați aroma autentică a roșiilor proaspete.

Bulionul de rosii este foarte important in bucataria romaneasca, fiind folosit la prepararea ciorbelor, a sosurilor si aproape la orice mancare cu legume sau mancare cu carne!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise