autor:

Dya_Dy

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Carnati de casa

Autor: Dya_Dy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dya_Dy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Ingrediente
4 kg pulpa de porc, 2 kg fleica, 1/2 kg usturoi, 200 g cimbru uscat, o lingura cu piper macinat, 2-3 linguri cu sare de bucatarie, 4 linguri cu ardei iute rosu, macinat, 10 m de mate pentru umplut

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se toaca carnea.
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat.
Se amesteca totul, pana ce se obtine o compozitie omogena.
Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde toate aromele.
De obicei, din compozitie, incing cateva chiftelute pentru a le gusta. Daca mai este necesar, completez cu condimente.
Matele spalate si curatate bine se umplu apoi cu compozitia pregatita.
Carnatii astfel obtinuti, se lasa la uscat sau, daca este prea cald, se pot congela.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Carnati afumati de casa

Carnati afumati de casa

Carnea tocata se incorporeaza cu usturoiul pisat si condimentele. Se framanta pana se desprinde de

8 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Carnati de casa

Carnati de casa

Se tin matele cateva ore, in apa cu otet si se clatesc de cateva ori cu apa calduta. Carnea tocata

3 voturi    1 comentariu
4h
Retete de Craciun

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 kg pulpa de porc
  • 2 kg fleica
  • 1/2 kg usturoi
  • 200 g cimbru uscat
  • o lingura cu piper macinat
  • 2-3 linguri cu sare de bucatarie
  • 4 linguri cu ardei iute rosu
  • macinat
  • 10 m de mate pentru umplut

Raporteaza reteta

Retete
de Dya_Dy
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem

13 voturi    1 comentariu
3h
Torturi
Supa cu dovlecei

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând

4 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm

6 voturi    0 comentarii
5h
Slow Cooking
Retete

din Retete de Craciun

Aluat pentru coji de nuci Aluat pentru coji de nuci

Intr-un bol punem untura si untul lasate la temperatura camerei. Le amestecam cu un tel sau mixer cat sa se omogenizeze. Incorporam

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba de porc ardeleneasca