Castraveti murati la soare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Castraveti murati la soare

Ingrediente

  • Castraveti
  • cimbru
  • marar
  • ardei iute
  • usturoi. La un litru de apa se foloseste 50 g sare neiodata.

Mod de preparare

Sfat: aceasta muratura are nevoie de 3-4 zile pt a se acri, perioada in care se tine la soare.

Castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intro oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul apa/sare. La fiecare litru de apa se adauga 50 g sare neiodata. Amestecam bine in apa pana se dizolva sarea, se toarna apa peste castraveti in borcan. In fiecare seara, se intoarce moarea: golim apa de pe castraveti intro oala, apoi o turnam inapoi in borcan. Dupa 3 zile, gustam castravetii, daca s-au acrit dupa placul dumneavoastra ( in cazul in care considerati ca mai trebuie lasati la soare, prelungiti procesul cu o zi), ii scoateti din borcan ii puneti intrun vas de plastic, ii acoperiti cu folie su ii pastrati la frigider pana ii consumati. Se pot pastra la frigider cam 1-2 saptamani.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise