Chec coronita

Un chec mai mic, dar pufos cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Chec coronita

Ingrediente

  • 4 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 4 linguri (cu varf) faina;
  • 100 ml ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • o lingurita praf de copt;
  • 1 lingurita cacao;
  • Rahat de trandafiri;
  • Stafide;
  • Nuca rumenita;
  • Putina ciocolata cu lapte.

Mod de preparare

Un chec mai mic, dar pufos cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.

Mod de preparare:

Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.

Cateva linguri din compozitie se amesteca separat cu putina cacao si se toarna intr-o tava (forma de coronita) unsa cu putin ulei. Se presara un strat de nuca rumenita in cuptor si data apoi la masina de tocat nuca, se adauga si stafide, bucatele de rahat. Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se mixeaza culorile cu ajutorul unei scobitori si se presara putina ciocolata cu lapte razuita.

Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 35 minute sau pana se rumeneste.

Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.

Timp total: 45 min;

Portii: 6

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/chec-coronita.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise