Descopera reteta perfecta pentru chec cu ciocolata si menta! Un desert aromat, racoritor si delicios, ideal pentru orice ocazie. Vezi mai jos cat de usor se prepara!
1. Topim ciocolata, rupta in bucatele, impreuna cu laptele. Amestecam bine pana cand ciocolata este topita de tot si dam deoparte sa se raceasca.
2. Batem ouale cu zaharul pana devin spuma, apoi adaugam margarina (untul) topita si racita.
3. Adaugam compozitia de ciocolata si lapte, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si esenta de vanilie. Mixam bine pana cand se omogenizeaza.
4. Ungem si tapetam cu faina o tava de chec (25cm x 11cm), turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute, la foc potrivit.
5. Dupa ce s-a racorit, turnam glazura de ciocolata, dupa ce am fiert untul, uleiul si cacaoa pe foc. Din glazura de ciocolata oprim 3 linguri intr-o ceasca. Dupa ce s-a racit glazura de ciocolata, topim ciocolata alba si ungem partea de deasupra a checului.
Lasam sa se intareasca dupa care punem cele 3 linguri de glazura intr-un pos. Ornam checul facand dungi subtiri din glazura de ciocolata.
Incearca si reteta de chec cu lamaie, chec pufos cu cacao sau chec tigrat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii