Chec Curcubeu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec Curcubeu

Ingrediente

  • 2 oua
  • o cana zahar *
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri ulei
  • colorant alimentar (in principiu aveti nevoie doar de colorant rosu, galben si albastru, culorile putand fi imbinate intre ele pentru obtinerea de noi nuante)
  • esenta vanilie (dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • * Am folosit aceeasi cana, una obisnuita, la masurarea cantitatii ingredientelor.

Mod de preparare

1. Intr-un vas amestecati zaharul si ouale intregi. Mixati 1 minut.

2. Adaugati laptele si uleiul. Amestecati putin compozitia.

3. Adaugati faina, praful de copt, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Mixati din nou compozitia 2 minute.

4. Impartiti compozitia in 5/ 6 parti, in functie de cate culori aveti. Compozitia nu trebuie impartita in mod egal intrucat pentru culoarea de la baza avem nevoie de mai multa, iar pentru cea de deasupra avem nevoie de ceva mai putina.

5. Adaugati colorantul alimentar - culoarea de la baza va fi cea albastra, urmeaza verde, galben, portocaliu si rosu.

6. Tapetati o forma de chec/ tort. Turnati aluatul albastru. In mijlocul sau turnati aluatul verde. Repetati procedura si cu restul culorilor pana cand obtineti cercuri concentrice.

7. Introduceti tava in cuptor pret de aproximativ 30-35 min. Dupa ce v-ati asigurat ca este gata, lasati la racit.

Pofta buna!

Sugestii de servire: puteti presara deasupra zahar pudra sau sa inveliti totul in martipan gri :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise