autor:

gicuta

» » Retete de post

Chec de post

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2015

Ingrediente
175 g zahar, 100 ml ulei, 200 ml apa minerala, 200 g faina, o lingurita esenta de rom, o lingurita esenta de vanilie, o lingurita coaja de lamaie, 1 pliculet praf de copt, 2 linguri cacao, 2 linguri gem capsuni, 3 linguri nuca de cocos, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

95 voturi

Mod de preparare

Un desert bun ,ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Punem intr-un castron zaharul, uleiul,apa minerala, faina cernuta cu praful de copt,sarea ,esentele,coaja de lamaie,sarea si mixam bine pana se topeste zaharul.
Impartim compozitia in doua.Intr-una din ele punem cacaoa si gemul de capsuni,iar in cealalta nuca de cocos .Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.
Tapetam doua tavi mici(20x8x5cm) de chec cu hartie de copt,punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Introducem tavile la cuptorul preincalzit,pentru cca 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.


Gemul de capsuni se poate inlocui cu orice fel de gem sau dulceata
Dupa preferinta se poate pudra cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chec de post in trei culori

Chec de post in trei culori

Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt,

2 voturi    0 comentarii
50h
Retete de post
Chec cu cacao (de post)

Chec cu cacao (de post)

Nuca se da putin la cuptor, se curata de coaja iar 1/2 din ea se macina si restul se toaca marunt.

13 voturi    10 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Roxana , 23 iunie 2018

    Am făcut și eu rețeta de chec de post pt prima data si pot sa spun ca e neașteptat de bunaaa☺multumesc frumos

  • Dana , 03 martie 2018

    Foarte bun! Multumesc!

  • Angela , 05 august 2017

    Excelent

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2015

      Simplu si delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

95 voturi

Ingrediente

  • 175 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem capsuni
  • 3 linguri nuca de cocos
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Roxana

Am făcut și eu rețeta de chec de post pt prima data si pot sa spun ca e neașteptat de bunaaa☺multumesc frumos

Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Orez sarbo moldovenesc