autor:

gicuta

» » Retete de post

Chec de post

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2015

Ingrediente
175 g zahar, 100 ml ulei, 200 ml apa minerala, 200 g faina, o lingurita esenta de rom, o lingurita esenta de vanilie, o lingurita coaja de lamaie, 1 pliculet praf de copt, 2 linguri cacao, 2 linguri gem capsuni, 3 linguri nuca de cocos, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

29 voturi

Mod de preparare

Un desert bun ,ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Punem intr-un castron zaharul, uleiul,apa minerala, faina cernuta cu praful de copt,sarea ,esentele,coaja de lamaie,sarea si mixam bine pana se topeste zaharul.
Impartim compozitia in doua.Intr-una din ele punem cacaoa si gemul de capsuni,iar in cealalta nuca de cocos .Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.
Tapetam doua tavi mici(20x8x5cm) de chec cu hartie de copt,punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Introducem tavile la cuptorul preincalzit,pentru cca 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.


Gemul de capsuni se poate inlocui cu orice fel de gem sau dulceata
Dupa preferinta se poate pudra cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chec cu pere si ciocolata, de post

Chec cu pere si ciocolata, de post

Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati intr-un vas faina, cacaua si praful de copt. Separat,

6 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post
Chec de post cu portocale

Chec de post cu portocale

- intr-un vas se pun toate ingredientele si se amesteca, cu exceptie faina si praful de copt care

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angela , 05 august 2017

    Excelent

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2015

    Simplu si delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

29 voturi

Ingrediente

  • 175 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem capsuni
  • 3 linguri nuca de cocos
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Angela

Excelent

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

3 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Supa de rosii cu orez