autor:

gicuta

» » Retete de post

Chec de post

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2015

Ingrediente
175 g zahar, 100 ml ulei, 200 ml apa minerala, 200 g faina, o lingurita esenta de rom, o lingurita esenta de vanilie, o lingurita coaja de lamaie, 1 pliculet praf de copt, 2 linguri cacao, 2 linguri gem capsuni, 3 linguri nuca de cocos, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

19 voturi

Mod de preparare

Un desert bun ,ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Punem intr-un castron zaharul, uleiul,apa minerala, faina cernuta cu praful de copt,sarea ,esentele,coaja de lamaie,sarea si mixam bine pana se topeste zaharul.
Impartim compozitia in doua.Intr-una din ele punem cacaoa si gemul de capsuni,iar in cealalta nuca de cocos .Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.
Tapetam doua tavi mici(20x8x5cm) de chec cu hartie de copt,punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Introducem tavile la cuptorul preincalzit,pentru cca 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.


Gemul de capsuni se poate inlocui cu orice fel de gem sau dulceata
Dupa preferinta se poate pudra cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chec cu cacao (de post)

Chec cu cacao (de post)

Nuca se da putin la cuptor, se curata de coaja iar 1/2 din ea se macina si restul se toaca marunt.

12 voturi    10 comentarii
30 min
Retete de post
Chec cu banane de post

Chec cu banane de post

Bananele curatate de coaja le punem intr-un castron, le pasam cu o furculita, apoi le mixam bine

17 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angela , 05 august 2017

    Excelent

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2015

    Simplu si delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

19 voturi

Ingrediente

  • 175 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem capsuni
  • 3 linguri nuca de cocos
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Angela

Excelent

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel