Chec la microunde

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Chec la microunde

Ingrediente

  • 8 linguri rase de faina
  • 8 linguri rase de zahar
  • 2 linguri de cacao neagra neindulcita
  • cate 1/2 lingurita de praf de copt / in fiecare cana
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei sau margarina topita
  • 2 oua
  • 2 cani pentru ceai

Mod de preparare

In fiecare cana punem 4 linguri de faina rase, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar rase si cate 1/2 lingurita de praf de copt.

Amestecati bine ingredientele uscate din cana.

Adaugati oul si amestecati din nou, pana cand compozitia devine omogena.

Adaugati pe rand 3 linguri de ulei si 3 linguri de lapte, amestecand din nou.

Cana cu compozita rezultata se introduce in cuptorul cu microunde setat la 700-850 W putere pentru exact 4 minute, sau pentru 3 minute la 1000 W putere.

Dupa trecerea timpului de coacere scoatem cana din cuptor, cu atentie pentru ca e fierbinte, introducem urmatoarea cana preparata in acelasi fel ca prima tura.

O lasam sa se raceasca 1-2 minute si scoatem cu grija checul din cana, iese foarte usor, e prins doar de marginea canii putin, trecem o lama de cutit de jur imprejurul canii si se va desprinde de margine.

Puteti folosi orice fel de creme, gemuri, inghetate, nuca, ciocolate - se combina minunat cu orice, totul depinde cat de departe va duce imaginatia :)

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise