autor:

gicuta

» » Torturi

Cheesecake cu jeleu de caise

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2015

Ingrediente
Blat:, 350 g biscuiti digestivi, 150 g unt, 50 de grame de ciocolata cu lapte, Crema de branza:, 3 cutii mascarpone, 400 g branza de vaci cremoasa, 300 ml frisca lichida, 200 g zahar pudra, 250 g piure de caise ( din 200 g caise +3 linguri zahar), 3 pliculete zahar vanilat, 25 g gelatina(2 pliculete ½), 150 ml apa, Jeleu:, 500 caise fara samburi, 6 linguri zahar, 15 g gelatina(1 pliculet si ½), 100 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul si ciocolata topita si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (diametrul de 25cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim piureul de caise si crema de branza.

Piure de caise: Punem pe foc intr-o craticioara, caisele cu zaharul si le fierbem cateva minute pana se inmoaie . Le pasam cu blenderul si le trecem printr-o sita.

Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul pudra si zaharul vanilat .Adaugam piureul de caise racit si gelatina hidratata care a fost topita cateva secunde. In timpul topirii,gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare . La sfarsit incorporam frisca batuta. Turnam amestecul obtinut peste blatul de biscuiti, scuturam putin tava pentru a nivela masa cremoasa. O dam la rece.

Jeleu de caise: Hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Caisele cu zaharul si apa, le fiebem cateva minute pana se inmoaie , le pasam si trecem totul printr-o sita. Le amestecam cu gelatina topita ,astfel obtinand jeleul.

Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita.Dam la frigider pentru minim 3 ore ,de preferat peste noapte. Indepartam inelul formei dezlipind marginile cu un cutit. Ca ornament am folosit o caisa feliata, si ciocolata alba topita.Taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort camasa

Tort camasa

Mod de preparare blat: Eu am impartit ingredientele pentru blat in doua parti egale si am copt

7 voturi    10 comentarii
12h
Torturi
Tort de clatite cu crema de vanilie

Tort de clatite cu crema de vanilie

Prepararea clatitelor: Intr-o craticioara se pune laptele, adaugam si zaharul.Punem si sticluta

55 voturi    19 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • 50 de grame de ciocolata cu lapte
  • Crema de branza:
  • 3 cutii mascarpone
  • 400 g branza de vaci cremoasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g piure de caise ( din 200 g caise +3 linguri zahar)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 25 g gelatina(2 pliculete ½)
  • 150 ml apa
  • Jeleu:
  • 500 caise fara samburi
  • 6 linguri zahar
  • 15 g gelatina(1 pliculet si ½)
  • 100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

13 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

16 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort rece cu sirop de afine