Mod de preparareCartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc cu ajutorul unei furculite.
Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert , se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Se amesteca cartofii zdrobiti cu orezul, se adauga ceapa,usturoiul si patrunjelul taiate marunt.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Daca compozitia este prea moale se poate adauga 1-2 linguri de faina.
Se formeaza chiftelute care se trec prin faina, se aseaza in tava de briose unsa cu ulei si tapetata cu faina si se dau la cuptor.Se pot si praji dar eu le-am preferat coapte.Se lasa sa se rumeneasca , se scot din cuptor , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se scot din forma.Se servesc atat calde cat si reci cu mult marar .
Sunt ideale pentru o zi de post.
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii