Ciocolata de casa

Complexitate
redusa
Ciocolata de casa

Ingrediente

  • 500 gr lapte praf
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 100 gr cacao
  • 170 ml apa
  • 200 gr nuca si alune de padure
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare

Nucile tocate grosier si alunele le punem in cuptor sa se rumeneasca putin. Amestecam laptele praf cu cacaua. Punem intr-o cratita zaharul cu apa, le punem sa fiarba in clocot timp de 5 minute. Dupa acest interval luam de pe foc, adaugam untul si esentele, amestecam pana se topeste untul, apoi turnam peste cacao amestecata cu lapte praf. Amestecam bine, punem nucile, apoi rasturnam intr-un vas si lasam sa se raceasca. Pentru un aspect frumos, intindem ciocolata punand o folie alimentara peste aceasta. Cand s-a racit, o taiem in cuburi si servim. Pofta buna!

Alte retete dulci din copilarie gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise