Ingrediente
Perisoare:, 500 g carne de curcan tocata, 1 ceapa mica, sare, piper, 2 linguri orez, 2 oua, patrunjel verde, Ciorba:, 3 linguri ulei, 1 ceapa, 1 morcov, 3 cartofi, 1/2 telina mica, 1 ardei gras, 1 radacina pastarnac, 2 leg loboda rosie, 2 leg leustean verde, 2 linguri pasta de ardei sau de rosii, sare, 1 l de bors
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
1 vot
Mod de preparare
Pentru perisoare, se amesteca carnea cu ceapa tocata foarte marunt sau data pe razatoare, sare, piper dupa gust, putin cimbru, patrunjel taiat marunt, ouale batute, orez, se amesteca foarte bine totul si se lasa deoparte 20 minute.
Dupa acest timp, se formeaza perisoare cu palmele ude si se pun la fiert, separat intr-un vas cu apa si sare, iar dupa ce au fiert, se scot cu spumiera.
In oala cu legume, daca sunt fierte, se adauga verdeata spalata si taiata marunt, oprind o legatura de leustean pentru final, borsul fiert separat
Se potriveste de gust, adaugand apa de la fiertul perisoarelor, cand incepe sa clocoteasca, se adauga perisoarele, se potriveste din nou de gust, se adauga leusteanul oprit,taiat marunt, iar dupa 2-3clocote se opreste focul.