Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2017

Ingrediente
Perisoare:, 500 g carne de curcan tocata, 1 ceapa mica, sare, piper, 2 linguri orez, 2 oua, patrunjel verde, Ciorba:, 3 linguri ulei, 1 ceapa, 1 morcov, 3 cartofi, 1/2 telina mica, 1 ardei gras, 1 radacina pastarnac, 2 leg loboda rosie, 2 leg leustean verde, 2 linguri pasta de ardei sau de rosii, sare, 1 l de bors

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune in oala, ulei, apoi toate legumele taiate cubulete mici sau date pe razatoarea cu ochiuri mari, fiecare cum este invatat; se soteaza impreuna cu 1 ceasca cu apa, dupa cateva minute, se adauga pasta de ardei,1 lingurita cu sare, 3-4 cani cu apa si se lasa la foc mic, cu capac.

Pentru perisoare, se amesteca carnea cu ceapa tocata foarte marunt sau data pe razatoare, sare, piper dupa gust, putin cimbru, patrunjel taiat marunt, ouale batute, orez, se amesteca foarte bine totul si se lasa deoparte 20 minute.

Dupa acest timp, se formeaza perisoare cu palmele ude si se pun la fiert, separat intr-un vas cu apa si sare, iar dupa ce au fiert, se scot cu spumiera.

In oala cu legume, daca sunt fierte, se adauga verdeata spalata si taiata marunt, oprind o legatura de leustean pentru final, borsul fiert separat

Se potriveste de gust, adaugand apa de la fiertul perisoarelor, cand incepe sa clocoteasca, se adauga perisoarele, se potriveste din nou de gust, se adauga leusteanul oprit,taiat marunt, iar dupa 2-3clocote se opreste focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Se curata toate legumele , se spala si apoi se zvanta cu un prosop de hartie. Morcovii se rad pe

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se pun legumele la fiert în apă cu puţină sare. Când legumele sunt aproape fierte, ne ocupăm

0 voturi    0 comentarii
59 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Perisoare:
  • 500 g carne de curcan tocata
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • 2 linguri orez
  • 2 oua
  • patrunjel verde
  • Ciorba:
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 1/2 telina mica
  • 1 ardei gras
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 leg loboda rosie
  • 2 leg leustean verde
  • 2 linguri pasta de ardei sau de rosii
  • sare
  • 1 l de bors

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Bors cu perisoare de somon