Ciorba cu perisoare de curcan

Se pune in oala, ulei, apoi toate legumele taiate cubulete mici.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Ciorba cu perisoare de curcan

Ingrediente

  • Perisoare:
  • 500 g carne de curcan tocata
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • 2 linguri orez
  • 2 oua
  • patrunjel verde
  • Ciorba:
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 1/2 telina mica
  • 1 ardei gras
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 leg loboda rosie
  • 2 leg leustean verde
  • 2 linguri pasta de ardei sau de rosii
  • sare
  • 1 l de bors

Mod de preparare

Se pune in oala, ulei, apoi toate legumele taiate cubulete mici sau date pe razatoarea cu ochiuri mari, fiecare cum este invatat; se soteaza impreuna cu 1 ceasca cu apa, dupa cateva minute, se adauga pasta de ardei,1 lingurita cu sare, 3-4 cani cu apa si se lasa la foc mic, cu capac.

Pentru perisoare, se amesteca carnea cu ceapa tocata foarte marunt sau data pe razatoare, sare, piper dupa gust, putin cimbru, patrunjel taiat marunt, ouale batute, orez, se amesteca foarte bine totul si se lasa deoparte 20 minute.

Dupa acest timp, se formeaza perisoare cu palmele ude si se pun la fiert, separat intr-un vas cu apa si sare, iar dupa ce au fiert, se scot cu spumiera.

In oala cu legume, daca sunt fierte, se adauga verdeata spalata si taiata marunt, oprind o legatura de leustean pentru final, borsul fiert separat

Se potriveste de gust, adaugand apa de la fiertul perisoarelor, cand incepe sa clocoteasca, se adauga perisoarele, se potriveste din nou de gust, se adauga leusteanul oprit,taiat marunt, iar dupa 2-3clocote se opreste focul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise