autor:

simona stana

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Ingrediente
1 os de vita, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1/2 lingurita de piper negru boabe, 1 foaie dafin, sare, 1 kg burta vita prefiarta, 300 ml smantana, 4 galbenusuri, 3-4 linguri ulei de floarea soarelui, 3 linguri otet, 1 capatana de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se face o supa din osul de vita,zarzavaturi,piperul boabe si frunza de dafin.Cand supa este gata se strecoara printr-o sita foarte deasa si se pune la fiert din nou.In supa se adauga burta bine spalata si se mai lasa sa fiarba 40 min.Daca se evapora prea multa apa se mai adauga astfel incat la final sa fie aprox 4 litri de supa.cand supa este fiarta se adauga usuroiul pisat marunt ,amestecat cu uleiul si otetul.
Se lasa sa mai fiarba 5 minute apoi se ia de pe foc.Se adauga galbenusurile de ou batute cu smantana si cu piper negru bine macinat.
Se serveste cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

122 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta a la Doina

Ciorba de burta a la Doina

Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma

102 voturi    18 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place ciorba de burta tare mult...

  • Fara foto

    Mariana , 28 februarie 2010

    Am incercat reteta exact asa cum este scrisa si intradevar a iesit o ciorba foarte buna, este prima oara cand o mananc si eu , nota 10.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Ce pofta mi-ai facut Simona ! Sambata fac si eu....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Ador aceasta ciorba! Mi-ai facut o pofta nebuna de o ciorbica de burta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      O bunatate...

    • Fara foto

      mihai , 20 noiembrie 2009

      amsa incerc si eu ciorba propusa de tine

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Îmi place reţeta ta! Am salvat-o!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Ciorba mea...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 os de vita
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/2 lingurita de piper negru boabe
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 1 kg burta vita prefiarta
  • 300 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri otet
  • 1 capatana de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de simona stana
Chiftea umpluta cu oua

Chiftea umpluta cu oua

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

21 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Salata de legume cu carne

Salata de legume cu carne

Se pun la fiert in 5litri de apa carnea cu sare,cateii de usturoi,ceapa intreaga,jumatate din legatura

9 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

1 vot    4 comentarii
1h
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place ciorba de burta tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de Varza murata - Sauerkrautsuppe