autor:

mirela0911
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Ingrediente
1 morcov, 1 ceapa alba, 1 pastarnac, 2-3 lg ulei, 1 kg cartofi, sare dupa gust, 2 foi dafin, 1 galbenus, 200 g smantana, 2 lg otet cu tarhon, 2-3 frunze de tarhon, 100 g kaizer afumat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua.



Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga apoi se adauga morcovul taiat. Se lasa la calit 1-2 minute apoi se adauga si ceapa. Se lasa putin impreuna apoi se stinge cu 3 litri de apa. Se pune si cealalta jumatate de ceapa intreaga si pastarnacul intreg. Se acopera oala si se lasa sa fiarba.



Intre timp se curata cartofii, se spala si se taie cubulete potrivite sau dupa preferinte. Cand morcovii sunt aproape fierti, se adauga cartofii, se sareaza dupa gust, se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba in continuare.



Cand sunt fierti cartofii se stinge focul si se indeparteaza bucata de ceapa care a fost pusa intreaga. Din cand in cand se amesteca cu un polonic pentru a se tempera.



Kaizerul se taie felii subtiri si se pune intr-o tigaie la foc mic sa se prajeasca. Se intorc de pe o parte pe alta pana se rumenesc bine si devin usor crocante.



Galbenusul de ou se amesteca cu smantana, se toarna din ciorba peste smantana pentru a ajunge cat de cat la aceeasi temperatura cu ciorba, apoi se toarna in oala, peste ciorba, amestecand usor.



Se adauga cele 2 lg cu otet cu tarhon (sau dupa gust) si cateva frunzulite de tarhon. Se amesteca apoi se adauga si feliutele crocante de kaizer.



Se serveste cu ardei iute.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu kaizer afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de pastarnac cu cardamom

Supa crema de pastarnac cu cardamom

Idila mea cu păstârnacul a început timid, cu chipsuri din această legumă la cuptor,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa Crema de Dovleac

Supa Crema de Dovleac

Pasul 1: Taiem telina in cubulete. Taiem ceapa in bucati mari.Tocam morcovii in rondele. Taiem cartofii

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1 pastarnac
  • 2-3 lg ulei
  • 1 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • 2 foi dafin
  • 1 galbenus
  • 200 g smantana
  • 2 lg otet cu tarhon
  • 2-3 frunze de tarhon
  • 100 g kaizer afumat

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spal? ?i se cur??? legumele. În oala pentru ciorb? (capacitate 4 litri), se c?lesc mai întâi, în pu?in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de macris