autor:

maria mihalache

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Ingrediente
-250g fasole alba boabe, -2,5 l apa, -2 morcovi, -2 cepe, -1/2 telina, -1 ardei gras, -2 rosii, -2-3 linguri bulion, -2-3 linguri ulei, -175 g kaizer, -cateva fire patrunjel, -cateva fire leustean, -tarhon, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa calduta, schimband 2-3 ape. ,in ultima apa adaugand putina sare.
Se curata, se spala, se taie legumele si se adauga in oala peste fasole.Se lasa sa fiarba si se adauga apoi rosiile taiate felii, cateva fire de patrunjel si leustean tocate marunt.
Separat , se taie kaizerul bucati si se caleste in putin ulei impreuna cu o ceapa taiata marunt.Se adauga apoi bulionul, se mai lasa cateva minute la calit dupa care se adauga in ciorba., lasand sa mai dea in cateva clocote.Cand ciorba este gata se potriveste de sare dupa gust. Se i-a ciorba de pe foc si dupa gust se poate aroma cu tarhon, leustean.
Ciorba se poate acri cu otet sau bors, dupa preferinte, dar eu o prefer dulce.
Cand se serveste la masa poti sa spargi o ceapa rosie de apa si....................Pofta buna1
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de zarzavat

Ciorba de zarzavat

Se curata legumele iar radacinoasele se taie rondele.Pentru culoare, morcovii impreuna cu ceapa taiata

23 voturi    5 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Fasolea am lasat`o in apa rece cca 24 ore, schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband

6 voturi    1 comentariu
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana driana , 02 noiembrie 2014

    Am incercat reteta....e foarte foarte gustoasa si usor de facut... multumim :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iulie 2012

    Imi place foarte mult ciorbita ta ,eu folosesc kaizer din pulpa de porc (nu contine grasime de loc).Asta e cand ai probleme cu colesterolul ...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Cu legumele prajite este si mai gustoasa dar incerc pe cat posibil sa gatesc cat mai dietetic,flori de piatra.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      O bunatate de ciorbita. Eu o servesc cu felie de laaie si o maslna. Da gust bun si are aspect.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      O bunatate de ciorbita. Eu o servesc cu felie de laaie si o maslna. Da gust bun si are aspect.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      O bunatate de ciorbita. Eu o servesc cu felie de laaie si o maslna. Da gust bun si are aspect.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Este o reteta gustoasa.Imi place ca nu prajesti legumele (ceapa, morcovul, etc.).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • -250g fasole alba boabe
  • -2,5 l apa
  • -2 morcovi
  • -2 cepe
  • -1/2 telina
  • -1 ardei gras
  • -2 rosii
  • -2-3 linguri bulion
  • -2-3 linguri ulei
  • -175 g kaizer
  • -cateva fire patrunjel
  • -cateva fire leustean
  • -tarhon
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
PIEPT DE PORC UMPLUT SI TAPETAT

PIEPT DE PORC UMPLUT SI TAPETAT

Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se taie apoi pe lung, fasii de aproximativ

6 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

ana driana

Am incercat reteta....e foarte foarte gustoasa si usor de facut... multumim :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie