autor:

Eugenia Bogdan

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2011

Ingrediente
1 ceapa, 2 morcovi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel+frunze, 2 ardei grasi, 1 dovlecel, 4-5 rosii, 2 linguri de orez, 1 legatura leustean, 0,5 l bors, ptr perisoare:, 300 g carne tocata, 4 liguri orez, 1 lingura gris, sare, piper, putin marar tocat, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Tocam ceapa, morcovii, ardeii, telina si radacina de patrunjel si le fierbem intr-o oala cu apa de cca 4 litri.
Pregatim compozitia pentru perisore amestecand ingredientele mentinate si formam perisoarele pe care le dam prin faina.
Dupa ce legumele au fiert aproximativ 15 min, adaugam perisoarele una cate una. Le lasam sa fiarba cca 1 ora si verificam daca orezul si carnea din perisoare sunt fierte. E momentul sa adaugam orezul si dovlecelul taiat cubulete. Dupa 10 minute adaugam si rosiile decojite si taiate cubulete.
Mai lasam ciorba inca 10 minute si adaugam borsul si lasam sa dea in clocot. Stigem focul si aromam ciorba cu frunze de patrunjel si leustean proaspat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare

Se pune osul de vitel(sau vită) la fiert în apă cu sare.Se fierbe cca.30 min,se scoate osul,după

14 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Carnea de pui se amesteca cu un ou, sare,piper. Ceapa o tai marunt si o calesc cu un pic de boia,

30 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Foarte buna ciorbica asta...yumi,yumi.*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel+frunze
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri de orez
  • 1 legatura leustean
  • 0,5 l bors
  • ptr perisoare:
  • 300 g carne tocata
  • 4 liguri orez
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • putin marar tocat
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

11 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

260 voturi    34 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Foarte buna ciorbica asta...yumi,yumi.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci pleurotus