Ciorba de perisoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 1 ceapa
  • - 3-4 morcovi
  • - 2 radacini de patrunjel
  • - 2 felii de telina
  • - 1 cartof
  • - 1 ardei
  • - 1 rosie
  • - 50 gr smantana+50 gr iaurt
  • - sare, piper
  • - patrunjel tocat
  • - leustean (optional)
  • Pentru perisoare:
  • - 300 gr carne macinata
  • - 50 gr orez
  • - 2 oua
  • - sare, piper
  • - patrunjel tocat

Mod de preparare

Zilele trecute pe mai toate site-urile pe care le urmaresc au "navalit" (sau cel putin asa mi s-a parut mie :P) retete cu ciorba de perisoare si bineinteles ca mi s-a facut si mie pofta :), prin urmare am facut si eu...

Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel, telina si ardeiul. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care dorim s-o pregatim, condimentam cu sare si piper dupa gust. Punem cateva frunze de leustean, este optional, dar cum mie imi place foarte mult aroma leusteanului, am pus din beldug . Cand incepe sa fiarba adaugam cartofii cubulete si rosia decojita si data prin razatoare. Lasam sa mai fiarba iar cand legumele sunt aproape fierte adaugam perisoarele obtinute prin amestecarea ingredientelor necesare, adaugand si un strop de apa). Continuam fierberea si verificam daca toate legumele, respectiv perisoarele sunt fierte si luam vasul de pe foc. Intr-un vas amestecam smantana cu iaurtul, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul. Deasupra presaram patrunjel.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise