autor:

mediensis

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de tarhon

Autor: mediensis (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mediensis (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2011

Ingrediente
1 ciolan afumat,, , 3 morcovi,, , 1 radacina de patrunjel,, , 1 telina mica,, , 1 ceapa,, , 500g cartofi,, , 3 oua,, , 500g smantana,, , 1 legatura de tarhon proaspat sau tarhon murat,, , 1-2 lamai.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o oala de 4-5l,ciolanul se spala bine in 2-3 ape reci cand apa incepe sa fiarba se pune si ciolanul la fiert,ceapa se toaca marunt se pune la fiert impreuna cu ciolanul,morcovii radacina de patrunjel si telina se curata se spala si dau pe razatoare,cartofii se curata se taie cubulete si se pun intr-un bol cu apa rece pentru a nu-si schimba culoarea,dupa ce ciolanul s-a fiert se scoate pe o farfurie sa se raceasca,se adauga legumele razuite se fierb circa 30 min,dupa care se adauga cartofii si tarhonul taiat marunt, se mai lasa circa 15 minute la foc pana ce cartofii s-au fiert,dupa ce ciolanul s-a racit se desoseaza carnea se portioneaza se pune inapoi in oala,se va lua oala de pe foc o vom lasa 10 minute sa se domoleasca,intre timp luam cele trei oua separam albusul de galbenus,galbenusul de ou se pune intr-un bol si se amesteca cu smantana,vom lua 3-4 polonice de ciorba calda si le vom amesteca cu smantana si cu oul dupa care turnam in oala incet si amestecand incontinuu,stoarcem 1 lamaie in ciorba,se va condimenta dupa gustul fiecaruia cu sare si piper.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon

Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon

Sfecla,morcovul,telina se spala,se curata de coaja,se rade pe razatoarea mare si se pun la fiert

9 voturi    15 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata cu tarhon

Ciorba de fasole uscata cu tarhon

Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat de seara. A doua zi dimineata se arunca apa de pe ea. Zarzavatul

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat,
  • 3 morcovi,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 1 telina mica,
  • 1 ceapa,
  • 500g cartofi,
  • 3 oua,
  • 500g smantana,
  • 1 legatura de tarhon proaspat sau tarhon murat,
  • 1-2 lamai.

Raporteaza reteta

Retete
de mediensis
Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza

Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, oul, sarea si praful de copt, apa se incalzeste putin

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftele

Chiftele

Carnea se taie cubulete, se curata si se taie ceapa, franzela se pune la inmuiat intr-un bol cu apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta