autor:

mediensis

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de tarhon

Autor: mediensis (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mediensis (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2011

Ingrediente
1 ciolan afumat,, , 3 morcovi,, , 1 radacina de patrunjel,, , 1 telina mica,, , 1 ceapa,, , 500g cartofi,, , 3 oua,, , 500g smantana,, , 1 legatura de tarhon proaspat sau tarhon murat,, , 1-2 lamai.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o oala de 4-5l,ciolanul se spala bine in 2-3 ape reci cand apa incepe sa fiarba se pune si ciolanul la fiert,ceapa se toaca marunt se pune la fiert impreuna cu ciolanul,morcovii radacina de patrunjel si telina se curata se spala si dau pe razatoare,cartofii se curata se taie cubulete si se pun intr-un bol cu apa rece pentru a nu-si schimba culoarea,dupa ce ciolanul s-a fiert se scoate pe o farfurie sa se raceasca,se adauga legumele razuite se fierb circa 30 min,dupa care se adauga cartofii si tarhonul taiat marunt, se mai lasa circa 15 minute la foc pana ce cartofii s-au fiert,dupa ce ciolanul s-a racit se desoseaza carnea se portioneaza se pune inapoi in oala,se va lua oala de pe foc o vom lasa 10 minute sa se domoleasca,intre timp luam cele trei oua separam albusul de galbenus,galbenusul de ou se pune intr-un bol si se amesteca cu smantana,vom lua 3-4 polonice de ciorba calda si le vom amesteca cu smantana si cu oul dupa care turnam in oala incet si amestecand incontinuu,stoarcem 1 lamaie in ciorba,se va condimenta dupa gustul fiecaruia cu sare si piper.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu tarhon

Ciorba de pui cu tarhon

Curatam si spalam toate legumele in afara de mazare. Le taiem felii subtiri si le punem  la

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Ciorba de porc cu tarhon

Ciorba de porc cu tarhon

Carnea se spala si se taie bucati, zarzavatul se taie si el . Se pune carnea la fiert, se indeparteaza

2 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat,
  • 3 morcovi,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 1 telina mica,
  • 1 ceapa,
  • 500g cartofi,
  • 3 oua,
  • 500g smantana,
  • 1 legatura de tarhon proaspat sau tarhon murat,
  • 1-2 lamai.

Raporteaza reteta

Retete
de mediensis
Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza

Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, oul, sarea si praful de copt, apa se incalzeste putin

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftele

Chiftele

Carnea se taie cubulete, se curata si se taie ceapa, franzela se pune la inmuiat intr-un bol cu apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta