Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete.
Ceapa curatata o taiem cu frunze verzi cu tot, rondele.
Intr-o oala punem 2-3 linguri de ulei si calim morcovul pina lasa o culoare frumoasa portocalie care va da "fata" ciorbei.
Adaugam apoi celelalte legume, mai putin zicchini( dovleceii) si le tragem la tigaie cateva minute, amestecand mereu.
Turnam supa de carne si lasam sa dea in clocot.
Daca este nevoie mai addaugam putina apa si lasam sa fiarba toate legumele.
Intre timp spalam corcodusele si le punem la fiert in putina apa, le lasam sa fiarba la foc mic cam 15 minute, apoi le lasam sa se raceasca, strecurand apa de pe ele.
Adaugam mararul verde la ciorba si orezul bine spalat in prealabil.
Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam cuburile de zucchini( dovlecei) si lasam sa fiarba pina sunt gata si dovleceii, cam 5 minute este de ajuns, pentru ca zucchini( dovleceii) sunt foarte cruzi.
Corcoduselor fierte si racite le indepartam coaja si samburi, apoi le trecem usor prin sita si le amestecam cu 1-2 polonice de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia in ciorba.
Lasam sa mai dea 2-3 clocote, potrivim gustul cu sare si piper si ciorba noastra este gata.
Deasupra presaram frunze verzi tocate marunt, la alegere...
Daca doriti puteti adauga niste lapte prins sau iaurt la ciorbita care se poate servi atat calda cat si rece, cum va place mai mult...
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/08/ciorba-de-zucchini-cu-corcoduse.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii