Ciorba de zucchini cu corcoduse

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de zucchini cu corcoduse

Ingrediente

  • 2 buc zucchini( dovlecei)
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • ardei gras colorat
  • 2 linguri orez
  • 2-3 l supa carne
  • 2-3 rosii
  • marar verde
  • 2-300 g corcoduse
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete.

Ceapa curatata o taiem cu frunze verzi cu tot, rondele.

Intr-o oala punem 2-3 linguri de ulei si calim morcovul pina lasa o culoare frumoasa portocalie care va da "fata" ciorbei.

Adaugam apoi celelalte legume, mai putin zicchini( dovleceii) si le tragem la tigaie cateva minute, amestecand mereu.

Turnam supa de carne si lasam sa dea in clocot.

Daca este nevoie mai addaugam putina apa si lasam sa fiarba toate legumele.

Intre timp spalam corcodusele si le punem la fiert in putina apa, le lasam sa fiarba la foc mic cam 15 minute, apoi le lasam sa se raceasca, strecurand apa de pe ele.

Adaugam mararul verde la ciorba si orezul bine spalat in prealabil.

Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam cuburile de zucchini( dovlecei) si lasam sa fiarba pina sunt gata si dovleceii, cam 5 minute este de ajuns, pentru ca zucchini( dovleceii) sunt foarte cruzi.

Corcoduselor fierte si racite le indepartam coaja si samburi, apoi le trecem usor prin sita si le amestecam cu 1-2 polonice de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia in ciorba.

Lasam sa mai dea 2-3 clocote, potrivim gustul cu sare si piper si ciorba noastra este gata.

Deasupra presaram frunze verzi tocate marunt, la alegere...

Daca doriti puteti adauga niste lapte prins sau iaurt la ciorbita care se poate servi atat calda cat si rece, cum va place mai mult...

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/08/ciorba-de-zucchini-cu-corcoduse.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor