autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de zucchini cu corcoduse

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2016

Ingrediente
2 buc zucchini( dovlecei), 3-4 fire ceapa verde, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, ardei gras colorat, 2 linguri orez, 2-3 l supa carne, 2-3 rosii, marar verde, 2-300 g corcoduse, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete.
Ceapa curatata o taiem cu frunze verzi cu tot, rondele.
Intr-o oala punem 2-3 linguri de ulei si calim morcovul pina lasa o culoare frumoasa portocalie care va da "fata" ciorbei.
Adaugam apoi celelalte legume, mai putin zicchini( dovleceii) si le tragem la tigaie cateva minute, amestecand mereu.
Turnam supa de carne si lasam sa dea in clocot.
Daca este nevoie mai addaugam putina apa si lasam sa fiarba toate legumele.
Intre timp spalam corcodusele si le punem la fiert in putina apa, le lasam sa fiarba la foc mic cam 15 minute, apoi le lasam sa se raceasca, strecurand apa de pe ele.
Adaugam mararul verde la ciorba si orezul bine spalat in prealabil.
Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam cuburile de zucchini( dovlecei) si lasam sa fiarba pina sunt gata si dovleceii, cam 5 minute este de ajuns, pentru ca zucchini( dovleceii) sunt foarte cruzi.
Corcoduselor fierte si racite le indepartam coaja si samburi, apoi le trecem usor prin sita si le amestecam cu 1-2 polonice de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia in ciorba.
Lasam sa mai dea 2-3 clocote, potrivim gustul cu sare si piper si ciorba noastra este gata.
Deasupra presaram frunze verzi tocate marunt, la alegere...
Daca doriti puteti adauga niste lapte prins sau iaurt la ciorbita care se poate servi atat calda cat si rece, cum va place mai mult...
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/08/ciorba-de-zucchini-cu-corcoduse.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de zucchini cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita taraneasca de porc

Ciorbita taraneasca de porc

Se spala carnea , se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 3-4l, se aduna spuma, apoi lasam

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE ZARZAVAT

CIORBA DE ZARZAVAT

Curatam zarzavatul, il spalam si il taiaem coresunzator(ceapa foarte marunt, varza fideluta, conopida

5 voturi    8 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 buc zucchini( dovlecei)
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • ardei gras colorat
  • 2 linguri orez
  • 2-3 l supa carne
  • 2-3 rosii
  • marar verde
  • 2-300 g corcoduse
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de afumatura cu cartofi