Se spala carnea ,se pune intr-o oala ,se acopera cu apa ,se sareaza si se da la foc. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma.Mai lasam cateva minute(5-6) pe foc dupa care aruncam apa iar bucatile de oase si carne le trecem printr-un jet de apa calda.Punem oasele si bucatile de carne inapoi in oala ,acoperim cu apa ,adaugam un strop de sare ,acoperim oala cu un capac si lasam la fiert,la foc moderat, circa 50 min.
In acest timp ne ocupam de legume............curatam telina ,ardeiul gras si le taiem cubulete,ceapa o curatam si o lasam intreaga(eu asa procedez iar la final o scot din ciorba ).........curatam morcovii si ii taiem rondele iar rosia o decojim si apoi o taiem cubulete mici.Vreau sa va spun ca de fapt fiecare va taia legumele dupa bunul lui plac.
Adaugam legumele si daca este cazul mai adaugam apa.Condimentam cu piper dupa gust.Sare nu mai adaugam deoarece zeama de varza are si ea sare si lasam pentru final sa gustam si sa vedem daca mai trebuie sa adaugam.
Cand totul este bine fiert scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii si zeama de varza (pe care o strecuram inainte) .Adaugam zeama de varza in functie de cat de acra dorim sa fie.Cand ciorba incepe sa fiarba adaugam leusteanul uscat taiat marunt ,potrivim de sare si piper si lasam pe foc inca 10 min din momentul fierberii.
Taiteii se fierb separat in apa cu sare, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece.
Tragem dupa foc si adaugam si taiteii .
Si acum va invit la masa!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii