Ciulama de ciuperci,cu copanele de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de ciuperci,cu copanele de pui

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 8-10 bucati de copanele de pui
  • 2 kg de ciuperci champignion
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 linguri de faina
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • sare, piper proaspat macinat, tarhon uscat, menta uscata.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Bucatile de copanele, le spalam bine si apoi le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce am luat spuma de la carne, le lasam deoparte. Curatam ciupercile, le spalam si le lasam la scurs. Intr-o craticioara, punem ceapa tocata cat mai marunt si o calim in 2 sau 3 linguri de ulei extravirgin, dupa care adaugam, 2 sau 3 linguri de faina si amestecam in continuu, sau punem craticioara pe o plita metalica, ca sa nu se prinda sosul ce s-a format in urma calirii cepei, cu faina si a uleiului de masline. Adaugam ciupercile si carnea fiarta, introducem cratita la cuptor pentru cel putin 60 de minute ca sa scada apa rezultata din ciuperci. Ciupercile isi lasa foarte multa apa si avand in vedere ca am pus 2 kg de ciuperci, va rezulta multa apa. Am pus 2 kg de ciuperci, o sa vi se para cam mult, dar ciupercile se strang si raman foarte putine. Este o mancare foarte delicioasa si foarte spornica. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise