Clatite caramelizate cu portocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Clatite caramelizate cu portocale

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • sare
  • Pentru sos:
  • 60 g zahar
  • sucul de la 2 portocale
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluatul de clatite il preparam astfel: se bat ouale putin cu telul, apoi adaugam laptele, uleiul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, putina sare si la sfarsit adaugam pe rand faina amestecand incontinuu cu telul, pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani fluide. In tigaie se pune putin ulei si pe rand se coc 8-9 clatite mai mari.

Sosul: Punem zaharul la topit in tigaie, cand acesta s-a topit adaugam sucul de la 2 portocale si 1 lingura esenta de vanilie. Amestecam cu o lingura de lemn 3-4 minute pana se amesteca zaharul cu sucul de portocale.

Se impatureste cate o clatita si pe rand le punem in sosul din tigaie, se intorc pe ambele parti.

Se pot servi clatitele cu portocale, capsuni si frisca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise