Clatite cu branza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Clatite cu branza

Ingrediente

  • 430 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 1 1/2 cana lapte
  • 1 lingura unt
  • 6 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 8-9 linguri faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • dulceata sau zahar pudra pentru servit

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul.

Punem branza intr-un bol, peste untul si mixam usor.

Adaugam cate putin din galbenusurile batute si invartim cu mixerul pana branza devine cremoasa.

Incorporam laptele, putin cate putin, apoi praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta de lemn le amestecam cu branza.

Aromatizam cu extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.

La sfarsit turnam si faina treptat.

Dam 15 minute compozitia la frigider.

Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins.

Cu un polonica punem cate putina compozitie in tigaie si o intindem cu o lingura de lemn (eu am intins cu o lingura de lemn pentru ca este putin grosuta compozitia si sa nu iese prea groase clatitele ca nu se coc cum trebuie).

Cu o paletam le intoarcem usor (aveti grija ca sunt fragede si sa nu se rupa).

Le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte si le scoatem pe un platou.

Servim fie presarate cu zahar pudra, fie cu dulceata (noi am servit cu dulceata de capsuni).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise