Clatite cu branza dulce

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu branza dulce

Ingrediente

  • Aluat clatite:
  • *15 linguri (cu varf) de faina
  • *20 g drojdie
  • *2 oua intregi + 1 galbenus
  • *5 linguri (cu varf) de zahar
  • *100 ml lapte pt maia
  • *100 ml ulei
  • *300 ml lapte + 200 ml apa minerala + cat mai cere aluatul
  • *un varf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • *500 g branza dulce
  • *2 galbenusuri
  • *3 linguri (cu varf) de zahar
  • *250 g samantana
  • *esenta de vanilie
  • *coaja de lamaie, rasa
  • *100 g stafide
  • *unt pt uns vasul si clatitele

Mod de preparare

Din drojdie + 1 lingura de zahar + 100 ml lapte am facut o maia pe care am lasat-o la caldura aproximativ 15 min.

Am amestecat faina cu maiaua, cele 2 oua intregi + 1 galbenus, 4 linguri de zahar, 100 ml de ulei, 300 ml lapte + 200 ml apa minerala, un strop de sare; dupa ce am trecut de 500 ml de lichid n-am mai masurat ci am pus dupa cum cerea compozitia pana a devenit suficient de subtire.

Am facut clatitele in 2 tigai in acelasi timp ca sa mearga mai repede; am avut ajutor de nadejde la tigai pe mami :) Au iesit 28 de clatite (14 mici, 14 mai mari).

Pentru ca am pus ulei in aluatul de clatite, tigaia n-am uns-o cu ulei decat inainte de prima clatita; am invatat asta din retetele fetelor de pe net si intr-adevar in felul acesta nu s-a facut fum in bucatarie, nici nu s-au lipit deloc clatitele.

Pentru umplutura am amestecat cu mixerul toate ingredientele pana cand am obtinut o compozitie cremoasa, dar fara sa curga.

N-am pus multa umplutura in clatite, am vrut sa ramana subtiri si sa pot umple cat mai multe, totusi 5 au ramas fara branza si le-am umplut cu gem de capsune.

Am uns cu unt un vas yena, am asezat clatitele umplute, deasupra am pus din loc in loc putin unt.

Am pus vasul in cuptor pentru 30 min (primele 10 min pe foc mare, apoi mic).

Cu cateva minute inainte de a le scoate din cuptor am presarat zahar pentru aspect.

~*~ Pofta buna! ~*~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise