Cornulete cu untura si rahat. Se topesc in gura de fragede ce sunt

La noi nu exista sarbatoare fara aceste cornulete cu untura si rahat. Se topesc in gura de fragede ce sunt, se fac usor si sunt extraordinar de gustoase.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu untura si rahat. Se topesc in gura de fragede ce sunt

Ingrediente

  • * 150 g untura
  • * 2 galbenusuri
  • * 100 g smantana
  • * 1 lingurita extract de vanilie
  • * 1 praf de sare
  • * faina cat cuprinde
  • * zahar pudra pentru pudrat
  • * rahat

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza untura cu sarea, galbenusurile si extractul de vanilie.

Se adauga smantana omogenizand bine compozitia.

Faina se cerne si se adauga treptat peste amestecul de mai sus, la inceput mixam iar cand incepe compozitia sa se intareasca framantam cu mana pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Aluatul se infoliaza si se pune la frigider pentru 30 minute. Intre timp rahatul se taie bucati potivit de mici.

Se scoate aluatul din frigider se intinde pe masa de lucru infainata, se taie triunghiuro, se pune cate o bucata de rahat si se ruleaza. Se aseaza cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 - 25 minute.

Se scot din tava fierbinti si se dau prin zahar pudra ,se lasa sa se raceasca apoi se servesc.

Incearca si reteta de cornulete tigarete, cornulete cu osanza su cornulete cu untura si iaurt. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise