autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu untura si rahat

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2014

Ingrediente
* 150 g untura, * 2 galbenusuri, * 100 g smantana, * 1 lingurita extract de vanilie, * 1 praf de sare, * faina cat cuprinde, * zahar pudra pentru pudrat, * rahat

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

154 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza untura cu sarea, galbenusurile si extractul de vanilie.



Se adauga smantana omogenizand bine compozitia.



Faina se cerne si se adauga treptat peste amestecul de mai sus, la inceput mixam iar cand incepe compozitia sa se intareasca framantam cu mana pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.



Aluatul se infoliaza si se pune la frigider pentru 30 minute. Intre timp rahatul se taie bucati potivit de mici.



Se scoate aluatul din frigider se intinde pe masa de lucru infainata, se taie triunghiuro, se pune cate o bucata de rahat si se ruleaza. Se aseaza cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 - 25 minute.



Se scot din tava fierbinti si se dau prin zahar pudra ,se lasa sa se raceasca apoi se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupe inghetate de ciocolata, cu umplutura de mascarpone si migdale

Cupe inghetate de ciocolata, cu umplutura de mascarpone si migdale

Acesta este un desert migalos, cu pasi multi dar nu foarte complicati, iar rezultatul va uimi, cu

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche

Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche

Faceti clatitele amestecand ingredientele si obtinand o compozitie de consistenta unei smanatne groase.

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    catalina , 25 octombrie 2016

    Daca in loc de smantana pun iaurt?

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 01 martie 2016

    Vrem și noi sa știm cu aproximație gramajul folosit de voi la faina

  • Fara foto

    Nadia , 06 februarie 2016

    Foarte bun

    • Fara foto

      maya , 07 decembrie 2015

      Le lipseste lichid, mult prea fragede

    • Fara foto

      Elena Tamba , 30 august 2015

      Tamba Elena nu nuumai ca sunt foarte bune , sunt chiar excelente Eu am uplut cornuletele cu nuca dince in ce devin tot mai fragite si sunt delicioase

    • Fara foto

      Maria Cazan Catararu , 24 iulie 2015

      am facut si eu da nu mi a iesit.aluatu a iesit unsuros si de fapt nu a iesit ca un akuat de cornulete ci de biscuiti

    • Fara foto

      Simona Andreea , 22 iulie 2015

      Foarte bună rețeta. Multumesc

    • Fara foto

      Nelly Nely Munteanu , 08 martie 2015

      aqm le-am facut si eu..sunt ne mai pomenit de bune..multumim doamnei care a postat reteta

    • Fara foto

      Rodica Ardelean , 23 februarie 2015

      prea multa faina,ca dealtfel trebuie sa va iasa si eu le fac si sunt exceptionale,sunt bune si cu dulceata amestecata cu nuca macinata

    • Fara foto

      Ele Sandu , 06 februarie 2015

      Untura poate fi inlocuita cu osanza. Vor iesi si mai pufoase. Nu recomand unt sau margarina. Pentru diversitate poti inlocui 30% din faina cu nuca macinata. O nebunie!

    • Fara foto

      Ioana Dascalu , 30 ianuarie 2015

      sa facut zdrente toata compozitia de ce?

    • Fara foto

      dana , 14 ianuarie 2015

      Reteta cea mai simpla pentru cornulete fragede:1 cana de untura , una de bors , faina cat cuprinde si umplutura pentru cornulete: rahat, nuca, gem...Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar pudra .Mai simplu de atat nu se poate !

    • Fara foto

      Maria Amariei , 31 decembrie 2014

      Sunt excelente

    • Fara foto

      Sarbu Gheorghe , 27 decembrie 2014

      Viorica Suciu nu sunt asa fragede cu unt,trebuie untura.

    • Fara foto

      Saveta Strugari , 19 decembrie 2014

      Umplutura pentru Cornulete este foarte bun Majun prune ( Mai ales daca e facut de casa)

    • Fara foto

      basceanu valeria (Bucatar sef) , 17 decembrie 2014

      buneee...

    • Fara foto

      Viorica Suciu , 20 septembrie 2014

      Eu cred ca se poate folosi si unt in loc de untura?

    • Fara foto

      Simona Patras , 27 iunie 2014

      Diana, depinde e faina, pui pana cand obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini !

    • Fara foto

      , 27 iunie 2014

      Simona draga , nu-mi poti spune cu exactitate cantitatea de faina , ca eu nu ma impac deloc cu acest termen ,, cat cuprinde" ... ms frumos Diana .

    • Fara foto

      Simona Patras , 02 iunie 2014

      Ba da , se poate folosi unt 150 g !

    • Fara foto

      Simona Patras , 02 iunie 2014

      Ma bucur ca ti-au placut Luminita !!!

    • Fara foto

      Luminita Lumy , 31 mai 2014

      Cautam de mult o reteta asa simpla si perfecta!mi au iesit exact cum imi doream de mult !

    • Fara foto

      Luminita Lumy , 31 mai 2014

      Excelete ! le am facut si eu astazi! multumesc d nei care le a postat!

    • Fara foto

      Emilia Marica , 31 mai 2014

      SUNT BUNE CU GEM DE CAISE SI NUCA

    • Fara foto

      Maria Tiba , 31 mai 2014

      nu se poate cu unt sau margarina??si ce cantitate se pune

    • Fara foto

      Cenean Rodica , 11 mai 2014

      Stiu ca ingrasa cu untura, insa sunt cele mai pufoase !!!

    • Fara foto

      Nadejda Timpu , 08 mai 2014

      Sunt delicioase,dar incercați cu dulceață de trandafir.

    • Fara foto

      Avram Elena Gal , 07 mai 2014

      SINT FOARTE DELICIOASE DAR SINT MAI BUNE CU CACAO SI NUCA(PTR.MINE)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

154 voturi

Ingrediente

  • * 150 g untura
  • * 2 galbenusuri
  • * 100 g smantana
  • * 1 lingurita extract de vanilie
  • * 1 praf de sare
  • * faina cat cuprinde
  • * zahar pudra pentru pudrat
  • * rahat

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

catalina

Daca in loc de smantana pun iaurt?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
CLATITE CU IAURT