Cornulete cu untura si rahat

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu untura si rahat

Ingrediente

  • * 150 g untura
  • * 2 galbenusuri
  • * 100 g smantana
  • * 1 lingurita extract de vanilie
  • * 1 praf de sare
  • * faina cat cuprinde
  • * zahar pudra pentru pudrat
  • * rahat

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza untura cu sarea, galbenusurile si extractul de vanilie.

Se adauga smantana omogenizand bine compozitia.

Faina se cerne si se adauga treptat peste amestecul de mai sus, la inceput mixam iar cand incepe compozitia sa se intareasca framantam cu mana pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Aluatul se infoliaza si se pune la frigider pentru 30 minute. Intre timp rahatul se taie bucati potivit de mici.

Se scoate aluatul din frigider se intinde pe masa de lucru infainata, se taie triunghiuro, se pune cate o bucata de rahat si se ruleaza. Se aseaza cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 - 25 minute.

Se scot din tava fierbinti si se dau prin zahar pudra ,se lasa sa se raceasca apoi se servesc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor