Cornuri cu telemea

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu telemea

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 700 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 400 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lgt zahar
  • Pentru umplutura:
  • 450 g telemea
  • 3 lg pline de iaurt
  • 1 galbenus
  • 1 albus pt. uns

Mod de preparare

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute.

Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul. Se toarna maiaua si incepem sa amestecam turnand si restul de lapte caldut. Se rastoarna aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam. Daca mai este necesar se mai adauga faina (eu am mai folosit in jur de vreo 50 g - ochiometru) si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si care se poate intinde usor. Impartim acest aluat in 5 parti egale si-l lasam sa se odihneasca pana pregatim umplutura.

Telemeaua se zdrobeste cu furculita apoi adaugam galbenusul si iaurtul, omogenizam astfel incat sa obtinem o compozitie cremoasa si care poate fi intinsa. SARE NU SE PUNE DELOC, pt ca telemeaua este sarata.

Se ia o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda cu o grosime de cca 3 mm. Se unge cu crema de telemea apoi se taie in 8 triunghiuri. Se ruleaza fiecare triunghi dinspre baza spre varf forman un corn, pe care il indoim putin. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca pentru 15 minute. Se ung cu albusul batut apoi se dau la cuptor pt 40-45 minute la 180 de grade, sa se rumeneasca frumos deasupra.

La fe se procedeaza si cu celelalte parti de aluat, lasand cornurile sa dospeasca pana le vine randul la cuptor. Ies 40 bucati de cornuri delicioase!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise