autor:

Fara foto

» » Retete de post

Cornuri in doua culori, de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2015

Ingrediente
500 ml apa minerala, 3 linguri zahar, 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata), 200 ml ulei, 3 linguri cacao, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, faina cat cuprinde, pentru umplut: un gem mai tare, rahat, nuca, Pentru sirop:, 250 gr zahar, 120 ml apa, 2 lingurite esenta de vanilie, nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Mai intai facem siropul:
Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia.
Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie.
Le amestecam putin cu un tel.
Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite.
Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, in unul punem putin mai multa compozitie.
In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat.
In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaoa, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat.
Impartim fiecare aluat in 4 bile.
Luam o bila maro de aluat, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda.
Luam o bila alba de aluat, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro.
Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi.
Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce).
Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite.
Punem pe margine gem, le rulam.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat.
Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute).
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca.
Le trecem calde prin siropul rece, le presaram cu nuca de cocos.
Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri in doua culori, de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancare de urzici

Mancare de urzici

Se aleg urzicile si se spala f bine. Se pune ceapa taiata marunt la calit, apoi se adauga si morcovul

40 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post
Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2015

    Sarbatori fericite, Matei Vasile!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2015

    Camelia, eu multumesc. Sarbatori cu bine!

  • Fara foto

    Matei Vasile , 08 decembrie 2015

    Multumim Sarbatori fericite

    • Fara foto

      Camelia Emilia , 05 decembrie 2015

      Este grozava!Multumiri ...si Sarbatori Fericite!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 500 ml apa minerala
  • 3 linguri zahar
  • 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata)
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • pentru umplut: un gem mai tare
  • rahat
  • nuca
  • Pentru sirop:
  • 250 gr zahar
  • 120 ml apa
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Sarbatori fericite, Matei Vasile!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Turte sau Pelincile Domnului