autor:

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Cozonac cu fanta de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 450 gr faina, 250 ml fanta de portocale, 50 ml ulei, 60 gr zahar, 25 gr drojdie, un praf de sare, coaja rasa de lamaie, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 lingura coaja de portocala confiata, , Umplutura:, , 1 castronel nuca macinata, 2-3 linguri zahar, 1 lingura cacao, 1/2 cana apa fierbinte ( sau lapte de soia), 1 lingurita esenta de rom, 2 bucati rahat

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut.
Drojdia o frecam cu o lingura de zahar.
Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam.
De acum turnam suc, putin cate putin, uleiul si framantam pana obtinem un aluat elastic si usor de modelat, dar sa nu se lipeasca de maini.. Din suc o sa mai ramana putin.
La final adaugam coaja de portocala confiata si o incorporam bine in aluat.
Il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut circa o ora.
Umplutura:
Punem nuca macinata intr-un bol si turnam cate putina apa fierbinte pana obtinem o pasta.
Adaugam cacaoa, zaharul, esenta de rom, le omogenizam si lasam sa se raceasca.
Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru pe care presaram putina faina.
Il impartim in doua, intindem prima foaie, o ungem cu jumatate din umplutura, punem cateva cubulete de rahat si rulam. La fel procedam si cu a doua bucata.
Luam cele doua suluri, le impletim si asezam cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Aprindem cuptorul, il reglam la o temperatura potrivita, iar cozonacul il punem pe aragaz pentru 15-20 de minute sa creasca.
Dupa acest timp il introducem in cuptor si il lasam pana se rumeneste frumos.
Cand il scoatem il ungem cu un amestec facut din apa, zahar si putin ulei apoi il acoperim cu un prosop curat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fanta de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2017

    Multumesc mult, Dantes!

  • dantes (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2017

    Interesanta reteta trebuie incercata

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2015

    Lacramioara, fara oua ca este de post!

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2015

      Miori, cred ca este chiar mai bun sa pui suc natural. Cred ca ar merge sa il combini cu putina apa minerala, ca apa minerala ajuta sa fie mai pufos.

    • Lacramioara Radacina , 29 noiembrie 2015

      fara oua ?

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2015

      Ai folosit fanta in loc de oua ? Si daca pun suc de portoca la natural nu are acelasi rezultat?

    • Rocsy Ciobanu , 03 aprilie 2015

      Multumesc

    • Rocsy Ciobanu , 03 aprilie 2015

      Astept impresii

    • Rocsy Ciobanu , 03 aprilie 2015

      Multumesc

    • Rocsy Ciobanu , 03 aprilie 2015

      Este...

    • Rocsy Ciobanu , 03 aprilie 2015

      Multumesc

    • Rocsy Ciobanu , 03 aprilie 2015

      Multumesc

    • Maria Mazilu , 02 aprilie 2015

      O sa incerc si eu reteta!

    • Ionica Juganaru , 07 martie 2015

      F BUN

    • Constanta Dumitrescu , 23 noiembrie 2014

      Felicitari...super tare!

    • Coca Aron , 23 noiembrie 2014

      e byn.bun ,,,,,

    • Tatiana Diaconu , 23 noiembrie 2014

      o sa incerc si eu reteta. arata foarte bine

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2014

      Multumesc Elena!

    • Elena Popescu , 14 aprilie 2014

      bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 250 ml fanta de portocale
  • 50 ml ulei
  • 60 gr zahar
  • 25 gr drojdie
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • Umplutura:
  • 1 castronel nuca macinata
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 cana apa fierbinte ( sau lapte de soia)
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 bucati rahat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult, Dantes!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa economica de post