- Dizolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam maiaua la cald sa-si dubleze volumul.
- Intre timp incorporam celelalte ingrediente la care adaugam maiaua crescuta si framantam pana se desprinde aluatul de mana si de vas, apoi lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul,sau folosim masina de facut paine la proogramul de framantare si crestere.(o ora jumate)
Umplutura:
- Incorporam albusul batut spuma cu nuca, faina, cacao si esenta de rom.
- Dupa ce coca si-a dublat volumul, impartim in doua.
- Umplem un cozonac, cu rahat si stafide si celalalt cu umplutura de cacao mac si nuca.
- Lasam sa mai creasca o jumatate de ora in tavile unse cu ulei.
- Ungem cozonacii cu albus batut spuma si dam la cuptorul incins pentru jumatate de ora,pana cand e rumen. Scoatem din cuptor, pe un gratar.
- Fierbem siropul din apa zahar si zahar vanilat. Umezim cozonacii cu acest sirop cu ajutaorul unei pensule.
- Lasam 5 minute sa se zvante, apoi ungem cozonacii cu miere de albine. Lasam cozonacii acoperiti, sa se raceasca pe un gratar.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii