Cozonac Rosenkranz

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cozonac Rosenkranz

Ingrediente

  • - 400 g de faina
  • - 2 oua intregi
  • - zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom
  • - un praf de sare
  • - 110 ml lapte
  • -25 g drojdie
  • - 3 linguri de zahar pentru lapte
  • - 130 g de unt
  • - 6 linguri de zahar pentru unt
  • - 10 - 12 linguri de zahar pentru caramel
  • - nuca tocata (eu am pus cam 200 grame)

Mod de preparare

Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite.

Amestecam faina cu ouale si aromele, peste care turnam laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul. Framantam cca. 15 min (eu am pus la masina de paine la framantat), apoi fara sa lasam sa dospeasca intindem o foaie patrata, ungem cu untul amestecat cu 6 lg zahar (untul sa fie moale, nu topit), punem nuca macinata, pe care o presam bine, rulam si taiem bucati egale (mie mi-au iesit 7). Le asezam peste caramelul din cratita si lasam la dospit 1 ora. Punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40 minute. Atentie! Se rastoarna fierbinte, altfel se intareste caramelul.

E un cozonac deosebit, de o pufosenie rara si gust divin. Incercati-l si nu veti regreta!

Sursa: gabrielacara.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise