Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.
Se adauga restul ingredientelor: cele 200 g de zahar, uleiul, cele 500 g faina (in ploaie), cele 5 oua (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si laptele caldut. Eu am adaugat si o lingura de cacao.
Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini.
Apoi se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul).
Se presara faina pe masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie subtire.
Preparam crema de unt: se amesteca untul cu cele 70 g de zahar (cu mixerul sau cu o lingura) pana se obtine o crema. Putem adauga si coaja rasa de portocala si/sau lamaie si stafide.
Se umple cu crema de unt, se ruleaza ca pe o rulada.
Se taie in bucati mari si se pun una langa alta intr-o cratita unsa cu margarina sau unt.
Se unge cozonacul cu 1 galbenus de ou si se da la cuptorul incins 40 de minute pana se rumeneste.
Pofta Buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii