Cranch ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cranch ciocolata

Ingrediente

  • Cantitatile sint ptr 2 prajituri in tava de chec lunguiata.
  • 500 gr faina cernuta
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 80 gr zahar (mai putin de jumatate de pahar).
  • 1/2 lingurita sare
  • 140 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 100 gr de unt moale sau topit
  • ptr umplutura
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr de unt.

Mod de preparare

Aluatul

Intr-un bol se amesteca faina cu drojdia si zaharul citeva minute.Se amesteca separat laptele cu untul si se adauga la faina impreuna cu ouale si se framinta cel putin 7 minute.Se poate pregati aluatul cu mixerul si atunci dupa ce adaugam laptele ,untul si ouale dam la faza cea mai puternica si lasam sa lucreze 7 minute.

Se scoate aluatul intr-un alt vas si se acopera cu nailon si se lasa la dospit o 1-11/2 ore la temperatura camerei sau se lasa o noapte in frigider.

Umplutura

Se topeste ciocolata cu untul la ben-marin si se amesteca bine.dupa care se lasa sa se raceasca bine sa nu fie prea lichid.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua foi se unge cu ciocolata si se formeaza o rulada.Se taie rulada in doua pe lungime si o parte se incolaceste in jurul celeilalte parti ca un surub.

Se pune in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament si se mai lasa odata la dospit ptr 20 de minute.Se unge cu ou amestecat cu putin zahar si se coace la 180 de grade(cuptorul incalzit dinainte)aproape 35 de minute sau pina se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise