Este un dulce foarte simplu si rapid:)
De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din comert, am încercat de data aceasta în formã mare tip chaminé. Iasã cam 8 portii.
1)Pune laptele condensat într-un vas. Pãstreazã cutia goalã ca mãsurãtor.
Adaugã laptele, ouãle întregi, coaja de portocalã si sucul de portocalã si amestecã cu telul.
Pt. Caramel:
Pune la topit zahãrul cu apa. Lasã sã fiarbã pânã siropul obtinut va avea culoarea si mirosul caracteristic caramelului, dar nici prea mult sã nu se amãrascã....
Ia de pe foc si pune putinã esentã de vanilie.
2) Pune caramel în formã sau forme individuale si toarnã compozitia.
Pune apã într-o tavã în care sã încapã forma/formele si dã la cuptor la temp. 190ºC, pt. cca 40 min.
3) Se face testul cu scobitoarea, când este gata se lasã la rãcit.
Când sa rãcit bine se pune o farfurie de servit deasupra si se întoarce cu grijã.
Decorãm cu rondele de portocalã si putem servi cu friscã si înghetatã.
Poftã bunã!
www.cozinhaderamona.blogspot.com
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii