Crema de zahar ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Crema de zahar ars

Ingrediente

  • - 10 oua, de preferat de tara;
  • - 1 litru de lapte dulce;
  • - 5 linguri de zahar;
  • - 1 fiola esenta de rom;
  • - 100 g stafide;
  • - 1 cana cu zahar pentru glazura.

Mod de preparare

1. Se alege forma in care vrem sa facem crema si se adauga in ea o cana cu zahar. Eu folosesc o craticioara de 2 litri, numai pentru asa ceva.

2. Se pune forma pe foc cu cana de zahar in ea si se tine la foc mic, amestecand continuu, sa nu se arda zaharul, pana se caramelizeaza complet. Apoi, se roteste vasul, astfel incat glazura sa acopere cat mai mult peretii vasului. Se lasa sa se raceasca putin.

3. In acest timp adaugam in blender cele 10 oua, cu 5 linguri de zahar si omogenizam. Se adauga laptele si esenta de rom si se omogenizeaza iar.

4. Se toarna compozitia in forma si se adauga stafidele inmuiate in prealabil in putin lapte.

5. Intr-un alt vas, mai mare decat forma se adauga apa si se incalzeste pana devine fierbinte.

6. Se introduce forma in vas si se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de aproximativ 80-90 min.

7. Crema se lasa sa se raceasca peste noapte in forma in care a fost facuta.

8. Inainte de servire se rastoarna pe un platou.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise