Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe ele in lapte.Cand incepe sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul de vanilie si il lasam sa se raceasca putin .Amestecam ouale cu zaharul,nu este nevoie sa folositi mixerul.Apoi turnam usor lapetele peste oua, laptele nu trebuie sa fie fierbinte,asta daca nu vrem sa facem omleta.Intr-0 craticioara punem apa si zaharul si le punem la foc pana s-a caramalizat zaharul si obtinem un sirop frumos aramiu.Il turnam intr-0 forma rotunda si il intindem si pe peretii laterali.Apoi turnam peste el laptele amestecat cu oua.Se aseaza vasul intr-o tava mai mare si turnam apa fierbinte pana la jumatatea vasului cu crema.Se introduce la cuptorul incins la 180g pana se coace.Se scoate din cuptor se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou.
O crema fina si aromata cu multa crema caramel.O reteta frantuzeasca de Laura Calder.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii