autor:

Alice85

» » Sosuri

Creveti, in sos picant-gampa al pil pil

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de o cratita de lut,1 punga cu creveti congelati fara piele(700 gr),2 ciusti mici rosii foarte picante sau(1 ciusca rosie uscata),1 lingurita cu boia dulce(paprika),1 lingurita cu boia iute,2 linguri cu faina,1/2 legatura de patrunjel tocat,4-5 catei de usturoi,50 ml ulei de masline 1 praf de sare si 100 ml de apa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Descongelam creveti.In cratita de lut punem uleiul ,usturoiul curatat ,taiat in feliute , ciusca taiata in 3 sau 4 daca este mare si daca ciusca este mica in 2-ua.Lasam sa se rumeneasca putin.Apoi adaugam creveti si invirtim.Intr-un pahar punem:faina, boiaua dulce,boiaua iute,patrunjelul tocat,sarea si 4 linguri cu apa rece si invirtim bine bine pana se diluiaza .... ,adaugam si restul de apa .invirtim si adaugam peste creveti.Lasam la foc inca 6-7 minute si servim.Rezultatul,este delicios si picant.reteta este foarte buna in special iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti, in sos picant-gampa al pil pil" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    Delicios

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Asa este, foarte bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Apetisant!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de o cratita de lut,1 punga cu creveti congelati fara piele(700 gr),2 ciusti mici rosii foarte picante sau(1 ciusca rosie uscata),1 lingurita cu boia dulce(paprika),1 lingurita cu boia iute,2 linguri cu faina,1/2 legatura de patrunjel tocat,4-5 catei de usturoi,50 ml ulei de masline 1 praf de sare si 100 ml de apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

14 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Adina (Chef de cuisine)

Delicios

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Stufat de vita