autor:

Alice85

» » Sosuri

Creveti, in sos picant-gampa al pil pil

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de o cratita de lut,1 punga cu creveti congelati fara piele(700 gr),2 ciusti mici rosii foarte picante sau(1 ciusca rosie uscata),1 lingurita cu boia dulce(paprika),1 lingurita cu boia iute,2 linguri cu faina,1/2 legatura de patrunjel tocat,4-5 catei de usturoi, ml ulei de masline 1 praf de sare si 100 ml de apa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Descongelam creveti.In cratita de lut punem uleiul ,usturoiul curatat ,taiat in feliute , ciusca taiata in 3 sau 4 daca este mare si daca ciusca este mica in 2-ua.Lasam sa se rumeneasca putin.Apoi adaugam creveti si invirtim.Intr-un pahar punem:faina, boiaua dulce,boiaua iute,patrunjelul tocat,sarea si 4 linguri cu apa rece si invirtim bine bine pana se diluiaza .... ,adaugam si restul de apa .invirtim si adaugam peste creveti.Lasam la foc inca 6-7 minute si servim.Rezultatul,este delicios si picant.reteta este foarte buna in special iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti, in sos picant-gampa al pil pil" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Spanac

Spanac

Se fierbe spanacul cam 10 minute cat sa nu isi schimbe culoarea (nu trebuie sa devina verde pal,

1 vot    0 comentarii
30 min
Sosuri
Maioneza

Maioneza

Galbenusul fiert (rece) se marunteste foarte bine cu o furculita, se adauga mustarul si se mesteca

4 voturi    9 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    Delicios

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Asa este, foarte bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Apetisant!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de o cratita de lut,1 punga cu creveti congelati fara piele(700 gr),2 ciusti mici rosii foarte picante sau(1 ciusca rosie uscata),1 lingurita cu boia dulce(paprika),1 lingurita cu boia iute,2 linguri cu faina,1/2 legatura de patrunjel tocat,4-5 catei de usturoi, ml ulei de masline 1 praf de sare si 100 ml de apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Adina (Chef de cuisine)

Delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)