Pune dovleacul tăiat cubuleţe într-un vas , adaugă zahărul si lasă pâna a doua zi. Să fie clar că nu e ceva de genul „lasă-mă să te las”.
A doua zi, nu uiţi de bostan(cel din vas), nu cel „la purtător” !
Spală şi zvântă lămâile, rade coaja cu delicateţe, fară să ajungi până-n pânzele albe(că sunt amare). Taie în cubuleţe interiorul lămâiei(fără coajă), scoate sâmburii.
Pune peste dovleac restul ingredientelor. Pune pe foc mic să nu se prindă.(Cine să nu se prindă, te-ai prins?) Dulceaţa, normal!
Taie în două batonul de vaniile, pe lung, scoate sâmburii, pune-i în preparat, amestecă uşor, având grijă ca lămâia în ambele forme de agregare(coajă şi restul) să fie acoperită de lichid.
Lasă să se facă până când cubuleţele de dovleac vor fi translucide (cam1 h, poate mai mult, depinde de foc).
Stinge focul(fără pompieri)! Pune rezultatul în borcane spalate, uscate, sterilizate în cuptorul aragazului. Poţi aplica metoda occidentalâ: închizi borcanele imediat şi le întorci invers(că doar n-oi zice „cu fundul in sus, nu?) Le laşi aşa derutate până se răceasc să le vină mintea la dovleac, apoi le întorci cu capacul în sus. Rămâne de văzut cine ţi-o mănâncă! Dacă nu place nimănui, încearcă la beneficiarii tradiţionali ai bostanilor: porcii!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii