Dulceata de mure si afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 borcane de 400-500 g): 1 kg mure bine coapte (sau afine),
  • 1 kg de zahar,
  • 3 pahare de apa,
  • 1 lamaie.

Mod de preparare

se pune la fiert apa cu zaharul intr-o cratita smaltuita. Din cand in cand spuma care se ridica la suprafata prin fierbere se inlatura cu o lingura de spumuit, astfel ca lichidul sa ramana curat. Cand se ingroasa (trebuie sa se lipeasca intre degete), se pun inauntru murele sau afinele trecute printr-un jet de apa rece si lasate la zvantat. Se lasa sa fiarba la foc mic, culegand mai departe spuma, pana cand siropul se ingroasa. Atunci se adauga o lamaie taiata felii subtiri, se lasa sa mai dea un clocot, apoi cratita se pune sa se raceasca, acoperita cu un tifon. Dulceata se toarna in borcane bine spalate si uscate si se leaga la gura cu celofan. Important: nu se amesteca cu lingura in dulceata. Din cand in cand, cratita se ia de pe foc si se misca, pentru ca fructele sa nu se prinda de fund.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise