Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de zmeura

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura
  • 1 kg de zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Reteta de dulceata de zmeura este una dintre preferatele mele. De obicei fac mai multe gemuri, dar, din zmeura prefer sa fac dulceata.

Asadar, alegem zmeura coapta dar cu bobul intreg, sanatos, fara pete sau lovituri. In general zmeura nu se spala, dar, daca nu provine dintr-un loc curat, treceti-o printr-un jet delicat de apa si lasati-o sa se scurga foarte bine.

Intr-o cratita puneti zaharul, apa si zeama de lamaie. Fierbeti la foc mare in jur de 5 minute, pana cand obtineti un sirop legat.

Adaugati apoi zmeura si amestecati delicat sa se amestece cu siropul. Cand a dat in clocot si a inceput sa se formeze spuma, dati focul mic si luati spuma formata, ori de cate ori este nevoie.

Fierbeti in jur de 15 minute, pana cand dulceata este legata ( faceti proba cu farfurioara) sau, daca aveti un termometru, pana cand temperatura a ajuns la 105 grade C.

Stingeti focul si lasati-o sa se raceasca, apoi transferati-o in borcane spalate si sterilizate corect.

Din cantitatile date obtinem 3 borcane de 375 de ml, plus ceva pentru degustare. Este minunata, deosebit de aromata si gustoasa. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta